Tävling

Vad händer just nu?

Vad händer bakom kulisserna medan du väntar på slutresultatet? Charlotte jobbar som en galär-slav mot data- fantomerna för er skull det vet ni.

Tar vi det från början så har vi nu i drygt två veckor kört “riktiga” tävlingarna. Två veckor för utveckling av nya IT-system är ingen tid. Verktyget som behövs är ett så kallat “hack”, vilket är den professionella termen för ett program framställt av någon som kom på en idé och satte sig för att testa den. Roger Hilmersson var namnet medlem i Filbyter i Linköping med ett förflutet liksom jag inom IT-sfären.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-28.png

Utvecklingsarbetet av IT-system kan delas in i tre lika omfattande delar: Funktionerna, Feltester och Användarvänlighet. “Hacket” togs i “kommersiellt” bruk när första steget var klart. “Nöden har ingen lag”, trycket på att komma igång fanns från SBF och oss ute i landet som ville spela kvällstid och på “riktigt”.

Så det som händer är att Charlotte slår huvudet i taket och Roger vrider sina händer för att höja takhöjden när ovanvåningen redan är på plats. Vi har två personer som sitter i sin ensamhet framför sina datorer och kämpar och sliter sig i håret för att våra resultat ska komma på plats så snabbt som möjligt efter tävlingen är slut. Vissa gånger går det på räls och allt är klart inom en timma, andra dagar kan det vara värre och jag tror “rekordet” är 20 timmar. På lite sikt kan vi vara övertygade om att allt kommer att gå på räls.

Tills vi är där “take it easy”, titta på de gamla resultaten som är på plats, eller titta på de preliminära som vi haft hittills eller gör som jag brukar, titta på brickorna ni precis spelade och försök lära av misstagen i hopp om att slippa göra om dem. Eller kanske ännu hellre – ring upp din partner och beröm hen för ett bra utspel eller en bra spelföring, en partner med bra självförtroende är en stor tillgång i alla bridgetävlingar.

/Rickard
Som vill vi alla hyllar våra hjältar – Charlotte och Roger!

3 reaktioner på ”Vad händer just nu?

  1. Snyggt, och intressant, Rickard!
    Och all heder till Charlotte i Lund som verkligen gör ett fantastiskt jobb!
    /Peter

  2. Tack Rickard!!!
    Vi får inte glömma alla andra i den här gruppen, Dan, Annette, Anders, Göran, och Peter, som också lägger ner mycket tid för att få det här att fungera. Och så Rickard själv, som också gör olika “hacks” för att underlätta för oss andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *