Tävling

Resultat 200805 BBO-Skane-Malmo

Resultat 200805 BBO-Skane-Malmo

Grattis till John och Alve!

Dan

1 John57265+Al We 63.89

2 bbk_knni+BBK_POF 63.64

3 Peter 40+fritz42 60.86

7 reaktioner på ”Resultat 200805 BBO-Skane-Malmo

 1. Varför spelas inte alla tävlingar, bara vissa, med handikapp? Som relativt orutinerad spelare tycker jag frågan är viktig.
  Det är fortfarande många spelare som inte hälsar, vilket jag kan överse med, som inte alerterar,
  som inte förklarar sina bud trots uppmaning eller som avger synnerligen kryptiska förklaringar,
  som anger ett budsystem i chatten och ett annat i profilen,
  som uppenbarligen tycker det räcker att tala om att man är en avancerad spelare och med det ska vi vara nöjda.
  Nu låter jag nog irriterad, och det stämmer.
  Ska jag tillkalla tävlingsledaren vid alla dessa tillfällen spolierar jag en utmärkt satsning på dessa BBO-tävlingar.

  1. Hej! Vi håller på att diskutera frågan om handicaptävling eller ej i BBO-Skåne baserat på resultatet från enkäten men är inte klara än. Vi återkommer! Angående resten har du bara så rätt Ann-Kristin! Alla har inte förstått hur man uppför sig när man spelar on-line. Vi har kört den mjuka linjen under uppstartsfasen, med utbildning och uppmaningar, det är många som är väldigt datorovana. Men det är kanske dags att bli lite tuffare, även på BBO-Skåne. Ett tips är att skriva en chat till tävlingsledaren när det händer något irriterande men som inte är så allvarligt att man vill kalla på tävlingsledaren, Så får vi veta vilka spelare som är dåliga på att alertera och förklara, och kan “diskutera” detta med dem i lugn och ro. Jag har min “svarta lista” 🙂 Tack för att du tog dig tid att skriva och hjälpa oss att bli bättre!

 2. Hej Ann-Kristin,
  Malmö Bridgeklubb, som håller i tisdags- och onsdagstävlingarna har valt att ha handikapp på tisdagar men utan på onsdagar. Det tycker jag är rimligt med tanke på den spelarsammansättning som finns i Malmö Bridgeklubb.
  Ohyfsade människor som inte hälsar finns överallt, tyvärr även hos oss, och det får man bortse från.
  När det gäller alerteringar är det självklart att det skall göras, och frågor på buden skall besvaras förståeligt. Påpeka det för de som syndar, och och om de trilskas, tillkalla TL. Läs gärna Bridgeförbundets Reglemente för Onlinespel. DEn finns här på vår sajt under menyn BBO/Regelverk. Det låter krångligt men är lättläst i de delar som berör oss spelare. Bland annat anges att oäkta bud över 3NT bör alerteras. När du läst på den har du mer kunskaper om vad som gäller än dina trilskande motståndare!
  Hälsningar/Peter Aspe

  1. Tack för svaret Peter!
   Jag hoppas att många läser det och tar till sig.
   Vad gäller handikapp eller inte förstår jag inte varför man inte kan ha det alltid, som i golf tex. Och detta alldeles oavsett spelarsammansättning. Handikapp lockar ju många fler spelare som inte tillhör den översta toppen. Och det är väl så många spelare som möjligt som är målet?

   1. Hej Ann-Kristin,
    Man kan ha många synpunkter på handikappsystemet i bridge, men “vi”, dvs Rickard Olsson i Bjärred, som sköter redovisningen från BBO till Sv Bridge, gör en egen mellanredovisning. Den visar såväl scratch- som handikapp-placering oavsett vad för slags tävling det är. Dessutom visar han en egen beräkning, baserad inte på hela startfältets medelhandikapp, utan på medelhandikappet på de spelare du mött. Det beräkningssättet är helt hans egen idé, och man kan ha synpunkter på det också; men den kan vara intressant för att stärka ens eget självförtroende (ibland). Rickards redovisning finns att hitta här på sidan under menyn Dokument som XL: Resultat (ersätter prel from 13/7). Klickar du på https://1drv.ms/x/s!AuGWZGhsQH2Z31S9V-eH-c7onKxS kommer du direkt till sidan (i Excel). Välj tävling i datumflikarna nederst, tex 5/8 för din senaste tävling utan hcp. Leta efter rubriken Rank så hittar du placering utan hcp, under HRank finns placering med hcp, och under MRank placering enligt Rickards formel. Ni hade placering 24, 22, 21 tex.
    Hoppas det här är begripligt. Jag gör också ett inlägg på hemsidan, som då kan visa bilder och möjligen bli lite mindre koncentrerat.
    Hälsningar/Peter

    1. Hej!
     Helt begripligt för mig, och MRank är väl det mest rättvisa sättet att redovisa resultaten på.
     Jag hoppas att detta får genomslag i den svenska bridgevärlden vad det lider.
     Hur ser det ut med resultatrapportering i resten av världen?

 3. Har varit i byggsvängen några veckor. Mycket intressanta synpunkter har framkommit utan min vetskap. Trevligt med engagerade människor. Helt klart om vi ska bredda bridgen ska vi fokusera mer på rättvisa hcp-resultat, dvs hur mycket har jag förbättrat min bridge.
  /Rickard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *