Tävling

Mer om slutligt resultat på spader

Nu verkar rapporteringsverktyget fungera som det ska och om allt fungerar normalt under tävlingen går rapporteringen ganska snabbt (allt är lätt när man kan det 🙂 ). Blir det däremot något problem med in-data från BBO (t.ex. när spelare förlorar anslutning och behöver ersättas) blir det mycket manuellt arbete och då kommer det alltid att ta längre tid.

En sak angående tiden mellan preliminärt resultat och slutligt. Det tar olika lång tid för BBO att processa resultaten olika kvällar, bland kommer resultaten efter 30 minuter och ibland har de inte kommit innan jag går och lägger mig. I det sistnämnda fallet kan spaderrapporteringen därför dröja ända tills nästa kväll utan att det är några egentliga problem eftersom jag har ett “vanligt” jobb att sköta också 🙂 .

Varför är inte de preliminära resultaten lika med de slutliga? Systemet klarar inte av att rapportera de brickor som avbryts till ruter. De brickorna måste “dömas” i efterhand. Normalt döms de till 50% för båda parter, men det kan också bli ett annat resultat beroende på vad som hänt vid bordet. Det kan också tillkomma andra domslut som TL inte hunnit med att göra under tävlingen . Räkna med att tävlingsledaren i isåfall har meddelat detta till berörda (om det inte gäller sista brickan).

En reaktion på ”Mer om slutligt resultat på spader

  1. Domsluten påverkar också det slutliga resultatet indirekt då %-resultatet räknas om när antalet som har spelat en bricka ändras (Neubergs formel). Ofta är dessa så små att de inte påverkar rangordningen. De flesta gångerna har det preliminära resultatet stämt bra utom när jag “sluntit” på tangentbordet 🙂 /Rickard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *