Tävling

Kvällens tävling

Grattis till Maria och Björn som vann kvällens tävling. Jan och Gunvor kom tvåa och Ann-Kristin och Gunilla trea.

49 par spelade ikväll och endast 1 par, Bengt och Peter, bjöd slam på bricka fyra! Har någon ett förslag på realistisk budgivning som slutar i kassaskåpssäkra 7 klöver?

2 reaktioner på ”Kvällens tävling

 1. Ett försök
  2kl(1)-3ru(2);
  3hj-4kl;
  4nt(3)-5ru(4)
  5hj(5)-7kl(6)
  (1) Enda krav. Nord tycker om sina kort och öppnar med 2kl trots 15 Missing Points (egentligen 17 om man skall vara petig). Men handen har bara 5 förlorare och en i stort sett självspelande trumffärg, och det är inte onormalt för 2kl-öppning.
  (2) positivt svar med 5+ ruter
  (3) Essfråga
  (4) 3 ess. Noll eller tre, men efter det positiva svaret rimligen 3
  (5) frågar efter hjärter kung. Om syd har hjärter kung är 7NT ett säkert bud.
  (6) Syd tror att nord har lite fler honnörspoäng och rimligen en eller båda kungarna i spader och ruter efter 2kl-öppningen och storslamsinviten med fråga efter hjärter kung.
  Nu är väl 7kl inte ett riktigt bra slutbud, men i partävling skall man helst hitta 6hj.

  Alve

 2. Vill passa på tillfället att aktualisera en konvention som passar utmärkt till denna giv. Nämligen ”redwood/kickback”. Med denna finess tillsammans med en god portion optimism kan man som i denna giv komma långt – tom ända fram.
  Således: efter budinledningen enligt diagrammet bjuder en optimistisk S 4 kl (alltså inte 3NT) som visar slamambitioner i klöver. Detta är ljuv musik för N som med 4ru(redwood) frågar efter ess. Med 4hj redovisar S 0/3 ess. N tolkar det positivt förstås och fortsätter med reläbudet 4sp som frågar efter trumfdamen. S bekräftar damen med 6kl . (Utan damen hade budet varit 5kl). N noterar att alla nyckelkorten finns och bjudare glatt storslam – och resten är historia :)
  Redwood används således för att lokalisera nyckelkort i potentiella lågfärgsslammar.

  Sökord: redwood/kickback +bridge
  Arne H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *