Kompisar

BBO har en trevlig funktion, du kan lägga in dina bridgekompisar i en lista. Du når denna funktion genom att ute till höger välja fliken “Människor”:

Från början är denna lista tom. Längst ned står texten “Lägg till vän”. Klicka där och skriv in din väns BBO-id och klicka sedan på “Lägg till”. Normalt visar listan bara de av dina vänner som är inloggade. Klickar du på “Show Offline” ser du hela din vänlista.

Jag har nedan fyllt på med några av mina kompisars id:

“Plupparna” du ser indikerar vad din kompis gör just nu. Röd plupp – inte på BBO, gul – spelar just nu och grön – i foajen dvs. tillgänglig..

Så jag tar chansen att bjuda in bbk_riol för att spela tillsammans vid ett bord. Du väljer “Lättsamt” och där “Jag har en partner. För oss till ett bord”:

Skriv in din kompis BBO-id och klicka på “Bjud in”

På din kompis skärm dyker då följande ruta upp:

Och vill du spela klickar du “Ja” och ni placeras vid ett bord. Det som visas är din kompis “profil” på BBO som är den information som visas om du klickar på någons “Nick”

Är din kompis “gul” kan du “tjuvtitta” vid hans bord om bordet tillåter åskådare. Du får då följande val om du höger-klickar på BBO-id:

Du kommer till bordet och finns det lediga platser kan du klicka på en ledig plats föra att bli placerad vid bordet. Är alla platser upptagna kan du titta på spelet som så kallad bak-spelare. Om du väljer “Privat chat” kan ni enkelt utbyta textmeddelanden, vilket inte är tillrådligt om din kompis spelar tävling då ju du ser alla korten…

Skulle du ha otur en kväll och inte komma med i någon av våra tävlingar kan du följa spelet som åskådare med kompis-funktionen. Listan på våra BBO:ids hittar du här.

Att ha en “vän” på BBO är lite annorlunda än på Facebook, “jag följer” hade varit en bättre benämning. Den du angett behöver inte godkänna att ni är “vänner”, din markering innebär bara att du följer personen dvs mer som det är på Twitter. Du kan exempelvis följa en “idol” som Zia eller Bill Gates bara du vet deras BBO-id så kan du bli “vän” med dem :-).