Fixa lag

Trots idoga försök har vi inte lyckats få med detta lag,
JVM-vinnare 2018.

Vi eftersträvar ett jämt antal lag så det inte blir någon blindrond för något lag någon vecka. Helst vill vi ha en jämn multipel av 4, då vi tänkte organisera spelet i serier med fyra lag i varje. Vi tänkte köra en omgång i månaden, dvs tre spelveckor och en reserv-vecka.

Det finns dock alltid plats för fler lag även om det kan hända att just ni hamnar på väntelistan. Då vi kör månadsomgångar ges nya möjligheter nästkommande månad. Nedan redovisas några idéer om hjälp man kan få via datorn, då man i nuläget inte kan gå ut på stan och “ragga”.

Det finns många ligor som är stoppade på grund av Corona, Lundligan och Skåneserien, där det är lite mer struligt att hitta spelarna. Kanske du hittar någon där som är spelsugen och kan vara aktuell.

Ett annat spår kan vara att titta igenom alla de som anmält sig till våra par-tävlingar, deras namn finns i denna lista. Med hjälp av midnr kan du hitta kontaktinformationen på BIT.

Sen kanske du känner någon av alla de som känner tveksamhet att spela på nätet. Det är inte så svårt att ta steget när “spel-suget” börjar dyka upp. Det har ökat motivationen hos många, att åtminstone försöka har jag märkt. Börja med att hjälpa personen med att lägga upp en identitet på BBO. Sen bjuder du in till spel och att ni har kontakt via era mobiler så du kan guida de första “svåra” stegen. Det är nog inte fel att ha skumläst sidorna 8-11 i Förbundets generella guide innan. Börja med att via “Lättsamt”/”Jag har en partner” sätta er ned vid ett bord och börja spela samtidigt som du hjälper din vän via mobilen ( Ja, jag vet det är “fusk”!) Skulle ni hamna med motspelare som har dåligt tålamod så kommer de att lämna bordet. Det kommer då in någon annan eller så dyker det upp en s.k. “robot”. Tyvärr finns det surdegar, som ibland skriver något syrligt i chat-rutan på engelska – ignorera det! Förbered din “nykomling” på att detta kan hända, sånt är livet på BBO, men inte hos 3clubsbbo! 🙂

Lycka till med din lag-rekrytering! När den är klart samlar du ihop era BBO:ids och anmäler ert lag. Skulle någon inte finnas med på vår lista “BBO-Skåne”, så ska de som saknas anmälas här. Datorer är lite byråkratiska 🙂