Kom igång med BBO

Spel vid datorn med BBO är lite annorlunda än med kortlappar på klubben. Mycket är sig likt och BBO är svensk-språkigt om man så vill. Till skillnad mot FunBridge som du kanske provat kan man spela mot “riktiga människor” på BBO.

Under budgivningen visas följande bild. När det är din tur att bjuda visas knapparna för buden. Du tillåts bara bjudna tillåtna bud!
Under spelet visas träkarlen och dina egna kort. När det är din tur kan du bara spela tillåtna kort, dvs omöjligt att göra revoke.

På sidorna i denna kategori vill vi ge dig en introduktion i – hur komma igång. Det är lättare än du tror – så det är värt ett försök… Förbundet har samlat allt du behöver känna till för att spela tävlingar på BBO, och det du behöver veta som TL.

Vi har också sammanställt en lite mer detaljerad beskrivning för hur du ska göra om du vill skapa ett konto på BBO, det är gratis!

Instruktion från “klubben” om klubbtävlingar:
Klubbens Instruktion

ACBL har sammanställt mycket information i videoformat, så känner du dig bekväm med engelska finns mycket information där.

Amerikanska Bridgeförbundets utmärkta sidor om BBO:
ACBL:s utbildningsmaterial

Det finns många videor på Youtube med mer info och exempel, den här är bra:
Youtubevideo

Och för privat spel, en video om hur man lägger upp ett eget, privat bord:
Video eget bord

Vi vill gärna ha förslag på var vi missat, så vi är mycket glada för dina kommentarer nedan, som hjälper oss bli bättre.